top of page
Wooden Hut

Tillsammans med våra partners pågar utvecklingen av en databas för Sveriges glesbygd. Databasen ska möjliggöra för dig, som fundera på ett liv på landet att hitta till stället där du och din familj skulle trivas. 

Glesbygden kännetecknas av en mycket stor mångfald. Även inom samma geografiska område är variationerna stora. Det räcker inte att flytta till en viss region för att hitta hem. Val av rätt samhälle är helt avgörande för att uppnå ett hållbart resultat, både för både dig som flyttar och för samhället som tar emot. 

Idag är det oftast slumpen, såsom familjära kopplingar eller tillgänglighet av jobb, som avgör var man väljer att bo. Vi hos Ares Habitats tror att många inte känner till de alternativ och möjligheter som finns. Vi arbetar för att individer och familjer ska kunna ta beslut utifrån strukturerad information och med stöd och vägledning igenom hela processen. 

Vill du tipsa om ett samhälle som borde vara med? Hör av dig till oss!
almi.png

Första prototypen av databasen väntas vara tillgängligt andra halvåret 2021 och databasen planeras att öppna för allmänheten december 2021.

 

Prototyputvecklingen delfinansieras av Almi Halland.

Prenumerera gärna på vart nyhetsbrev så du kan vara med på resan och får tillgång till information om tidigt access till databasen mm.

bottom of page